RonZacapa

Home  >>  RonZacapa

RON ZACAPA CENTENARIO 23

Tento unikátní prémiový rum je produktem společnosti „Industrias Licoreras de Guatemala“, jejíž kořeny sahají do roku 1914 do města Zacapa nacházejícím se v jihovýchodní části Guatemaly. Tato společnost v roce 1976 uvedla na trh rum nazvaný „Zacapa“ jako poctu ke stoletému výročí založení města Zacapa v roce 1876. Společnost „Industrias Licoreras de Guatemala“ nyní postihuje celý řetězec produkce rum Zacapa, od třtinových polích přes palírny až po skladovací pole a distribuci. Od roku 2008 je společnost „Industrias Licoreras de Guatemala“ součástí mezinárodního koncernu „Diageo“, jež se postaral o mezinárodní povědomí rumu Zacapa.

Na počátku výroby Rumu Zacapa Centenario 23 je třtinová šťáva ze tří druhů cukrové třtiny. Po odstranění vody ze šťávy vzniká panenský sirup „Virgin Sugar Cane Honey“ o konzistence medu. Fermentace trvající 120 hodin využívá vlastní kmen kvasinek získaný z ananasu. Čerstvý rum, jež se po destilaci ve velké koloně stáčí do ocelových tanků, se odváží na nákladních autech do „Warehouse above the clouds“ (Domu nad mraky) v nadmořské výšce 2.333 m n.m. Při zrání rumu Zacapa se využívá systém solera, na nějž dohlíží jedna z mála dam Ana Lorena Vásquez Ampié, světově známá Master Blenderka. Čtyřfázové zrání začíná ve dvou fázích v sudech po americké whisky, přičemž ve druhé fázi jsou sudy uvnitř velmi silně opáleny plamenem. V další fázi jsou použity sudy po sherry a nakonec jsou využívány sudy po velmi kvalitních vínech „Pedro Ximenéz“.

Rum Zacapa Centenario 23 obsahuje rumy se stářím 6 až 23 let.

– Aroma: sladké tóny vanilky, kávy a čokolády, dřevité a ovocné podtóny a příjemné koření

– Chuť: plná chuť, při níž příjemně vyniká zejména karamel, med a vanilka, navíc dřevité a kořenité tóny

– Barva: temně jantarová

– Dozvuk: hutná struktura rumu mu dodává plnost; jemný a dokonale vybalancovaný konec s dlouhým závěrem

 

Otázka: Proč se výrobci rozhodli, že ponechají „Ron Zacapa“ zrát v nadmořské výšce 2.333 m n.m.?

Chladné horské klima zpomaluje proces zrání a poskytuje rumu čas, aby se plně rozvinul. Ale především, je zde nízká „andělská daň“. Příjemné objevování!

Official web-page:  http://industriaslicorerasguatemala.com/

Ron Zacapa v Restauraci U Rychtáře

Ron Zacapa v Restauraci U Rychtáře

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.